Pàgines

dimarts, 19 de gener del 2016

VAREKAI - Cirque du Soleil.




*****Per veure les fotos en format gran, cliqueu damunt d’una d’elles.*****
**Per llegir en altre idioma, seleccionar en Traductor** 
 **Para leer en otro idioma, seleccionar en Traductor** 

 El passat cap de setmana, Cirque du Soleil, originari de Canadà, el més prestigiós circ del món, va arribar a València per presentar el seu espectacle VAREKAI.


En aquesta ocasió van canviar les seues cèlebres carpes pel recinte de Fira València, on vaig tindre la sort de poder assistir i gaudir de la seua última funció. 

La paraula Varekai significa "en qualsevol lloc" en la llengua romaní parlada per les persones d'ètnia gitana del món. Escrita i dirigida per Dominic Champagne, estrenada a Montreal el 2002, aquesta producció ha visitat ja 130 ciutats de 23 països diferents al voltant del món i ha congregat a més de deu milions d'espectadors. Es preveu que s'estiga representant fins a 2018.

El director artístic d'aquesta gira, Michel Smith, que en els últims anys ha estat al capdavant de "Michael Jackson ONE", explica que l'obra està relacionada amb una vivència molt personal del seu director, qui va caure d'una altura de sis metres i es va trencar les cames. "Es va plantejar llavors, què passa quan tot el que saps fer no pots desenvolupar-ho perquè estàs impedit. I, els altres no et veuen vàlid per fer allò mateix que feies ". 

Foto: (Eva Máñez-Valencia Plaza).
Cent persones, entre tècnics i artistes, participen en tot l'espectacle, per al qual s'utilitzen aproximadament 600 elements de vestuari entre vestits, perruques, complements, accessoris, sabates o barrets. 6 persones fan servir unes 250 hores setmanals en mantindre a punt tot això.

 Malgrat aquestes xifres, no hi ha res a l'atzar en aquesta particular història en la qual el moviment és constant. Tot està mesurat. 

 Foto: (Eva Máñez-Valencia Plaza).
 L'espectacle dura un poc més de dues hores, amb una preciosa música composta per Violaine Corradi i unes fenomenals veus, tot en directe.

 
Foto (Xarxa).
 La història de Varekai ens relata com Ícar, el mite grec, cau de les altures, perd les seues ales i es trenca les cames (Impressionant escena).

 Foto: (Eva Máñez-Valencia Plaza).
L'enclavament on es produeix el fet és al cim d'un volcà, dins d'un bosc màgic sumit en la foscor. Les criatures fantàstiques i els monstres emmascarats que l'habiten, aprofiten per eixir dels seus amagatalls...

 Foto: (Eva Máñez-Valencia Plaza).

i capturar-lo.

 Foto: (Eva Máñez-Valencia Plaza).
Comença una extraordinària aventura, en la qual Ícar tracta d'aprendre a recuperar el que era i qui era, cosa que aconsegueix al final juntament amb la seua promesa. 

 Foto: (Eva Máñez-Valencia Plaza).

 Foto: (Eva Máñez-Valencia Plaza). 



Pallassos, trapezis 






 Foto: (Eva Máñez-Valencia Plaza)

Foto: (Cirque du Soleil).






equilibri sobre bastons, 
 danses georgianes,







Foto: (Xarxa).

Foto: (Xarxa).


                                                corretges aèries, contorsionistes,

Foto: (Xarxa).
i un apoteòsic final, d'engrunsadores russes, donen vida a un espectacle que és també un conte sobre la superació d'un mateix. 

Cal destacar que l'organització de l'esdeveniment va ser perfecta.

En aquest enllaç teniu el tràiler oficial.